Selçuk Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile üniversitenin bilimsel altyapısı, ilk ve ortaöğretim öğrencilerine sunulacak; aynı zamanda siber suçlar ve akran zorbalığı gibi toplumsal sorunlarla ilgili eğitimler de verilecek.

İş birliği protokolünün imzaları, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ile Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit tarafından atıldı. Protokolün, hem öğrenciler hem de akademisyenler için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, "Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanması, bölümleriyle ilgili sektörel bilgi ve birikime sahip olmaları ve edindikleri teorik bilgiyi uygulamaya dönüştürebilmeleri için teknik ve fiziki altyapımızı her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerle ve imzaladığımız protokollerle ülkemizin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından yürütülecek protokol, "adalet" alanı bulunan üç lisede uygulanacak. Bu kapsamda, bir yıl boyunca öğretim üyeleri tarafından akran zorbalığı, siber suçlar, internetin doğru kullanımı ve hukuki yükümlülükler gibi güncel konularda seminerler verilecek. Ayrıca kütüphane söyleşileri, kariyer günleri ve hukuk kliniği uygulamaları da gerçekleştirilecek. Hukuk Fakültesi bünyesindeki öğrenci toplulukları ise öğretim elemanlarının denetiminde lise öğrencilerine yönelik uygulamalı duruşma simülasyonları yapacak.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Akbulut, "Amacımız, toplumun ve medyanın gündeminde olan birçok konuda çocuklarımıza doğru hukuki bilgileri sunmak, yanlış bilinen konuları düzeltmek ve evlatlarımızı akran zorbalığından internet kullanımına kadar çeşitli konularda bilinçlendirmek" şeklinde konuştu.

Hemşirelik Fakültesi ve Selçuklu Bilim ve Sanat Merkezi ile Yeni Projeler

Protokol kapsamında ayrıca Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi de yer alıyor. Hemşirelik Fakültesi tarafından yürütülecek programlar ile öğrenci, öğretmen ve ailelere yönelik eğitimler düzenlenecek. Bu eğitimlerle, okul-aile iletişiminin güçlendirilmesi ve fakülte öğrencilerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Selçuklu Bilim ve Sanat Merkezindeki öğrencilere yönelik hazırlanan özel bir protokol ise, özel yetenekli öğrencilerin üniversite bünyesindeki AR-GE faaliyetlerine katılmalarını sağlayacak. Bu sayede öğrencilerin bilimsel ve sanatsal düşünceyi birleştirerek üretken, problem çözebilen ve değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmeleri hedefleniyor.