Yeni eğitim döneminde üniversite öğrencilerini hedef alan dolandırıcılar, sahte yemek siparişi iptali bahanesiyle onay kodu alarak kişisel bilgileri ele geçirmeye çalışıyor. Uzmanlar, verilmemiş siparişler için gelen mesajlara itibar edilmemesi konusunda uyarıyor.

Dolandırıcılar Onay Kodu Taktikleriyle Öğrencileri Tuzağa Düşürüyor

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte dolandırıcılar, özellikle üniversite öğrencilerini hedef alarak çeşitli yöntemlerle haksız kazanç elde etmeye çalışıyor. En yaygın yöntemlerden biri, internet üzerinden yemek siparişi veren öğrencilere sahte mesajlar göndererek onay kodu istemek. Dolandırıcılar, “Siparişinizi iptal etmek için kodu verin” diyerek, öğrencileri yanlışlıkla verilen bir siparişi iptal edeceğine inandırıyor ve bu kodu ele geçirdiklerinde hesaplara erişim sağlayarak dolandırıcılık gerçekleştiriyor.

A W292997 04

Dolandırıcılardan Korunma Yöntemleri

Avukat Asiye Tuğçe Çakır, son günlerde bu yöntemin yaygınlaştığını belirterek, “Bu tip dolandırıcılıktan korunmak için hiç sipariş vermediyseniz, gelen mesajları dikkate almamalı ve asla onay kodunu paylaşmamalısınız. Ayrıca, herhangi bir dolandırıcılık şüphesi durumunda hemen kolluk kuvvetlerine başvurulması gerektiğini" tavsiye etti. Çakır, ayrıca bilinmeyen kaynaklardan gelen paraların kabul edilmemesi ve bu tip durumlarda resmi mercilere başvurarak olayın raporlanması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilere Uyarı: Mesajlara Dikkat Edin

Somer Şef'e 5 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Şoku! Somer Şef'e 5 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Şoku!

Üniversite öğrencisi Fatih Olgunçelik de dolandırıcıların kendisine benzer mesajlar gönderdiğini belirterek, “Bana da yemek siparişi veya kargo mesajları geldi. Açmadan siliyorum ve arkadaşlarıma da aynı şekilde mesajları dikkate almamalarını öneriyorum” dedi. Uzmanlar, özellikle gençleri hedef alan bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olunmasını ve şüpheli durumlarda mutlaka yetkililere haber verilmesini öneriyor.